suvi kopioOlen saanut koulutukseni kanadalaisen Justisse College Internationalin kansainvälisessä Holistic Reproductive Health Practitioner (HRHP) -koulutusohjelmassa. Justisse on jo kolmen vuosikymmenen ajan toiminut kokonaisvaltaisen lisääntymis- ja seksuaaliterveyden edistämisen edelläkävijänä. Koulutukseni antaa valmiudet kiertotietoisuuden opetukseen (Justisse-menetelmä), erilaisten kuukautiskiertoon liittyvien häiriöiden tunnistamiseen, ehkäisymenetelmiin,  lisääntymis- ja seksuaaliterveyteen ja raskauden suunnitteluun tai hedelmättömyyteen liittyvään neuvontaan sekä ravinto- ja elämäntapaneuvontaan. Tuen tietoon perustuvaa päätöksentekoa ja kunkin oikeutta päättää itse niistä tavoista, joilla terveyttään hoitaa.

Kiinnostukseni naiskehon toimintoja, kuukautiskiertoa, hedelmällisyyttä ja kokonaisvaltaista terveyskäsitystä kohtaan heräsi ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen. Vaihdoin pääaineeni sukupuolentutkimukseen, opiskelin refleksologiaa ja ravintoterapiaa, kouluttauduin doulaksi ja opettelin kiertotietoisuutta itsekseni englanninkielisistä kirjoista. Omasta tarpeestani saada ammattimaista ohjausta ja tukea kiertotietoisuuden opetteluun ja käyttöön nousi halu opiskella aihetta ja tarjota ammattimaista opetusta myös Suomessa. Etsin keinoja kouluttautua ja päädyin vuonna 2014 aloittamaan opintoni Justisse College Internationalissa, joka tarjoaa kansainvälisesti laajimman ammatillisen koulutuksen paitsi kiertotietoisuuden opetukseen, myös kokonaisvaltaiseen lisääntymisterveyden hoitoon. Valmistuin vuonna 2017 nimikkeellä Holistic Reproductive Health Practitioner (HRHP). Olen kansainvälisen Association of Fertility Awareness Professionals (AFAP) ja pohjoismaisen Nordic Union for Fertility Awareness (NUFA) yhdistysten sertifioima kouluttaja.

Lisääntymiseen liittyvät ihmisoikeudet ja tietoon perustuva päätöksenteko ovat minulle sydämen asioita. Olipa kyseessä sitten ehkäisymenetelmät, perhesuunnittelu, raskauden aikainen seuranta, synnytys, imetys tai erilaiset seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvät häiriöt ja sairaudet, jokaisella tulisi olla oikeus sekä tietää että päättää omasta kehostaan.

Suvi Lehtilä

Kiertotietoisuukouluttaja (FAE), Kokonaisvaltaisen lisääntymisterveyden ammattilainen (HRHP)

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close